Közlekedési vita – Vasvillával, boxerrel estek egymás autóinak, aztán előkerült egy kés is

Miután megrongálták egymás autóit családtagjaik bevonásával összeverekedett két férfi Dusnokon. Az incidensben egy ember meghalt.

2023. május 5., 12:31

Szerző:

Egy közlekedési vita kapcsán került szóváltásba egy magyar és egy román állampolgárságú férfi Dusnokon, ennek hevében boxerrel és vasvillával megrongálták egymás autóit. A magyar férfi apja a helyszínre sietett, mire a román férfi elhajtott, ezért egészen egy földes útig üldözték, ahová időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is. Mindannyian kiszálltak és összeverekedtek, amelynek során a dusnoki férfi szíven szúrta a román család ötvenegy éves férfi tagját, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A bíróság első fokon a dusnoki apát emberölés bűntette miatt öt év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A fiát és a vita kialakulásában tevékenyen részt vevő fiatal román férfit garázdaság és testi sértés bűncselekménye miatt egy év hat hónap végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve két év végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a román férfi feleségével szemben testi sértés bűncselekménye elkövetése miatt egy év hat hónap végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki – derül ki az Ügyézség közleményéből.

Az ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak a felmentés vagy enyhítés érdekében fellebbeztek. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: 168/Merész Márton)