Emberölés: holland nő késelte meg a párját a fővárosban

Újabb emberölés történt a fővárosban: egy holland pár veszett össze egy VII. kerületi lakásban. A vita hevében a nő leszúrta a férfit, akinek az életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentők.

2024. február 19., 09:49

Szerző:

Több bejelentés érkezett a rendőrségre egy erősen vérző férfiről 2024. február 19-ére virradóan Budapest VII. kerületéből, a Kazinczy utcából. A megkéselt ember életét már a mentők sem tudták megmenteni – közölte a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint az airbnb lakásban egy középkorú holland pár veszett össze, majd a nő egy késsel olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy a helyszínen elvérzett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A nőt a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van.

Emberölés a Thököly úton

Ahogyan arról beszámoltunk, autó elé lökte az áldozatát az erzsébetvárosi emberölés elkövetője. Egy Thököly úton egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban egy férfi az úttestre lökött egy másikat, akit egy autó elütött.

Az elütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Brutális emberölés Tószegen

Nemrég Tószegen történt emberölés, akkor egy házaspárt találtak holtan, az elkövető ott is elmenekült a helyszínről.  A nyomokból egyértelműen kiderült, hogy megölték a házaspárt. A helyiek másnap azt mondták, sejtik, ki lehet a gyilkos, a nő egyik rokonát gyanúsították. A rendőrséget a szomszédok értesítették, a házaspár akkor már két napja halott lehetett. „Az tűnt fel először, hogy nem hordták be a fát. Nem is értettem, mindig azonnal elpakolták. Aztán hallottuk, mi történt. Ismertem őket, Zsuzsa nagyon kedves nő volt. Hihetetlen ez az egész” – mondta a nő egyik barátja.

A szomszédokat megdöbbentette a gyilkosság híre. A házaspár évtizedek óta Tószegen lakott, jó kapcsolatuk volt mindenkivel, sokan ismerték őket. Az egyik szomszéd elmondta, hogy a szerény körülmények ellenére soha sem volt gond velük.

Pár nappal később elkapták és letartóztatták a gyanúsítottat. A tiszasülyi férfi fejszével és konyhakéssel gyilkolta meg a házaspárt, mert a nő előző nap felszólította, hogy költözzön el. A férfit a rendőrök a Pest vármegyei Bugyi településen fogták el. Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indítványozta a korábban őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását, mert megalapozottan lehet tartani a szökésétől, elrejtőzésétől, figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára, amely 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

(Kiemelt kép: Bűnügyi helyszínelők dolgoznak egy gyilkosság helyszínén Budapest VII. kerületében, a Kazinczy utcában 2024. február 19-én. Egy holland nő halálra szúrta a párját egy bérelhető lakásban. MTI/Mihádák Zoltán)