Emberölés a Thököly úton, nagy erőkkel keresik a tettest

Autó elé lökte az áldozatot az erzsébetvárosi emberölés elkövetője, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrség keresi.

2024. január 29., 09:43

Szerző:

Emberölés történt a fővárosban szombat éjjel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. január 27-én 21 óra 40 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VII. kerületében, a Thököly úton egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban egy férfi az úttestre lökött egy másikat, akit egy autó elütött. 

Az elütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elkövető az esetet követően a helyszínről elmenekült, felkutatása folyamatban van – olvasható a rendőrség honlapján.

Brutális emberölés Tószegen

Nemrég Tószegen történt emberölés, akkor egy házaspárt találtak holtan, az elkövető ott is elmenekült a helyszínről.  A nyomokból egyértelműen kiderült, hogy megölték a házaspárt. A helyiek másnap azt mondták, sejtik, ki lehet a gyilkos, a nő egyik rokonát gyanúsították. A rendőrséget a szomszédok értesítették, a házaspár akkor már két napja halott lehetett. „Az tűnt fel először, hogy nem hordták be a fát. Nem is értettem, mindig azonnal elpakolták. Aztán hallottuk, mi történt. Ismertem őket, Zsuzsa nagyon kedves nő volt. Hihetetlen ez az egész” – mondta a nő egyik barátja.

A szomszédokat megdöbbentette a gyilkosság híre. A házaspár évtizedek óta Tószegen lakott, jó kapcsolatuk volt mindenkivel, sokan ismerték őket. Az egyik szomszéd elmondta, hogy a szerény körülmények ellenére soha sem volt gond velük.

Pár nappal később elkapták és letartóztatták a tószegi kettős emberölés gyanúsítottját. A tiszasülyi férfi fejszével és konyhakéssel gyilkolta meg a házaspárt, mert a nő előző nap felszólította, hogy költözzön el. A férfit a rendőrök a Pest vármegyei Bugyi településen fogták el. Az ügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indítványozta a korábban őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását, mert megalapozottan lehet tartani a szökésétől, elrejtőzésétől, figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára, amely 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Az úpesti halálos baleset okozóját is kereste a rendőrség

Január 22-én halálos tömegbaleset történt Újpesten, akkor is nagy erőkkel kereste a rendőrség az elkövetőt, aki elmenekült a helyszínről. Az ütközés következtében egy 45 éves édesapa halt meg, aki 14 éves lányával ült a kocsiban, amelybe hátulról belerohant a Mercedes, s ennek nyomán tört össze még két másik autó és egy busz is. A vétkes sofőrt három nappal később fogta el a rendőrség, a férfi beismerte tettét. Azt mondta, azért rohant el segítségnyújtás nélkül, mert a vezetéstől való eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé.

(Kiemelt kép: rendőrség illusztráció Fotó: Merész Márton)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.