Emberkereskedőt találtak Szegeden

Ha épp nem prostítúcióra kényszerítették a lányokat, akkor kukoricát kapáltattak velük. 

2022. január 14., 09:51

Szerző:

Emberkereskedelem minősített esete és kényszermunka miatt indult eljárás Szegeden egy férfi ellen, aki a gyanú szerint prostitúcióra kényszerített lányokat fuvarozott – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartoztatását. A megalapozott gyanú szerint tavaly a férfi egy hölgy ismerőse két fiatal, anyagilag és érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt előbb magához költöztetett és élelemmel látott el, majd rávette őket arra, hogy prostituáltként dolgozzanak. 

Az egyik lánynak a szexuális szolgáltatásaival megszerzett teljes, kétmillió forintos jövedelmet át kellett adnia az őt futtató nőnek.

Ugyanezt a fiatal nőt a férfi és társa arra is kényszerítette, hogy nyáron, a Győr-Sopron megyei Kapuváron napszámosként kukoricát kapáljon. A sértettnek innen végül sikerült megszöknie. A gyanúsított és ismerőse együtt indult a keresésére, majd a szomszédos település vasútállomásán rátaláltak, és visszaszállították a munkásszállóra.

A férfinál elrendelt házkutatás során több fegyver, valamint kábítószergyanús anyag is előkerült – tudatták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.