Elkapták a jászkiséri grincset

Ellopta egy család karácsonyfáját.

2021. december 27., 15:14

Szerző:

Egy jászkiséri lakos tett bejelentést a rendőrségen 2021. december 25-én, hogy Szenteste elmentek a rokonokhoz, majd Karácsony első napján délután tértek haza, és míg a házuk üres volt betörtek hozzájuk – írta a police.hu.

A család karácsonyfájáról az elkövető leszedte a díszítést, majd a fenyőt, több hosszabbító kábellel és egy játékautóval együtt ellopta. A jászsági rendőrök adatgyűjtés során azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét és előállítottak a Jászapáti Rendőrőrsre egy jászkiséri lakost. A gyanúsítottként kihallgatott 20 éves férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy nem volt otthon fenyőjük, ezért vitte el magával.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy ugyanez a férfi 2021. december 1-jén is bement a családi házba mikor az ott lakók szintén távol voltak. A jogsértő akkor egy mobiltelefont a töltőjével, valamint egy hosszabbítót tulajdonított el. A rendőrök a fenyőt a férfi otthonában feldíszítve megtalálták, a fát lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.    

19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.