Jogerősen életfogytiglant kapott a kőbányai machetés gyilkos

25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen.

2023. szeptember 20., 17:19

Szerző:

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a Cs. Dánielt, aki 2019 nyarán egészen brutális módon végzett az eladóként dolgozó volt barátnőjével, K. Katával Kőbányán. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt bíróság elé állított férfi 25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen – írja a 24.hu.

 

A férfi életfogytiglant kapott januárban első fokon azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák csak szabadlábra majd a leghamarabb feltételesen. Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla a 24.hu-val közölte, hogy helybenhagyták a büntetést, így az jogerős.

 

A fellebbviteli bíróság álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott büntetés szükséges, de egyben elégséges a büntetési célok eléréséhez, s ez megfelelően szolgálja mind az egyéni, mind az általános megelőzést.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: 168.hu arhív)

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden.