Jóslás helyett kifosztás a plázában – ezt bizony senki sem láthatta előre

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki jóslás közben azt ígérte áldozatának, hogy leveszi az aranyékszereiről a rontást másnapra, de ehelyett inkább bedobta azokat a zaciba.

2024. május 28., 13:56

Szerző:

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki jóslás közben azt ígérte áldozatának, hogy másnapra megtisztítja a rontástól az ékszereket, de aztán inkább zálogba adta őket – derült ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint az 52 éves nő 2023 decemberében egy győri bevásárlóközpontban szólított meg egy másik nőt azzal, hogy jósol neki. Jóslás közben a nőn lévő arany karkötőről és aranygyűrűről azt állította, hogy rontás van rajtuk, de megígérte, hogy leveszi azt róluk.

Az áldozat át is adta neki a 165 ezer forint értékű ékszereit abban a tudatban, hogy másnap vissza is kapja őket – rontásmentesen. Ám mindez nem így történt, a jósnő ugyanis húsz perccel később már le is adta az ékszereket a bevásárlóközpontban lévő zálogházban.

Persze a rapid plázajóslás azóta nem vált a hivatásává, miután szinte azonnal lebukott, az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el. A nyomozás során az ékszereket lefoglalták a zálogházban, és visszaadták őket a pórul járt nőnek.

Az ügyészség a jósnőt kisebb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben akár két év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Volt, aki nem tréfált, ha a jóslás volt a cél

Az elmúlt hónapokban egyre több felől hallhattuk Baba Vanga nevét. A vak jósnőnek tulajdonított jóslatokat már a Mirror című brit lap is lehozta korábban, tekintettel arra, hogy az Irán és Izrael közötti konfliktus miatt egyre többen tartanak attól, hogy hátha most válik valóra, amit jósnő a harmadik világháborúról jövendölt.

Eszerint a vak és írni alig tudó Baba Vanga megjövendölte idénre, hogy megnövekedhet a terrorcselekmények száma Európában, míg egy „nagy ország” biológiai fegyverek tesztelésével próbálkozhat az elkövetkező években. A Vangelija Pandeva Gusterova néven született jósnő szerint mindez a 3. világháború lehetséges kitöréséhez vezethet még az idén, 2024-ben.

A jövendölést sokan különösen hátborzongatónak tartják annak fényében, hogy az Izrael és Irán között konfliktus dúl. Attól tartanak, hogy ha ez a háború kiszélesedik a világ több országára, akkor valóban beüt a katasztrófa, amit Baba Vanga megjövendölt.

A jósnő amúgy mást is előre látott. Az egyik legmeglepőbb, leghihetetlenebb jóslata a hackertámadásokra vonatkozik. Megdöbbentő, hogy Baba Vanga azt is megjósolta, hogy idén hatalmas káoszt és károkat fognak okozni az internetes támadások, hiszen a jósnő 1996-os halálakor még meglehetősen gyerekcipőben járt az internet, nem igazán lehetett sejteni, hogy mennyire nagy helyet kap majd a mindennapi életben 30 év múlva.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: anomalnaya / Pixabay)