Duplázott az ittas sofőr Pápán

Alkoholos befolyásoltság alatt ült a kormány mögé egy pápai férfi, a rendőrök elvették a jogosítványát és elengedték, majd fél óra múlva ismét autóvezetésen kapták.

2023. november 27., 20:03

Szerző:

A járőrök 2023. november 22-én éjszaka Pápán arra lettek figyelmesek, hogy az egyik helyi cukrászda parkolójából kigurul egy autó, melynek úttartása bizonytalan. Az egyenruhások megállították a sofőrt, akinél felmerült az ittasság gyanúja, melyet az alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. A police.hu cikke szerint a rendőrök a 37 éves helyi sofőrt további mintavételre előállították, és ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A sofőr vezetői engedélyét elvették, és a szükséges intézkedések megtétele után szabadon bocsátották.

A járőrök fél óra elteltével ismét megállították a férfit, aki – immár jogosítvány nélkül – újra volán mögé ült. Előállították másodszor is, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésén túl engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek, és őrizetbe vették.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció / Pexels.com/ Cottonbro Studio)