Cukorbetegség szövődményeibe halt bele egy négyéves gyerek, miután az anyja cukros üdítővel táplálta

Súlyos egészségügyi szövődmények alakultak ki a gyereknél a kezeletlen cukorbetegség miatt.

2024. május 26., 11:38

Szerző:

 A gyerek 2022 januárjában halt meg a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben a kezeletlen cukorbetegség szövődményei miatt. A vád szerint megelőzhető lett volna a halála, ha szülei foglalkoznak a diabétesszel – írja a 24.hu. A 41 éves Tamara Bankst 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték a héten, miután bűnösnek vallotta magát a lánya, Karmity Hoeb halálának ügyében – írja a Daily Mail. A kislány édesapja szintén elismerte bűnösségét.

A nő rendszeresen Mountain Dew-val töltötte meg a gyereke cumisüvegét, amely az egyik legtöbbet forgalmazott üdítő az Egyesült Államokbeli Ohio-ban. Ugyanakkor a 3,5 deciliteres üveg 50 gramm cukrot tartalmaz. A bíróság ezzel hozta összefüggésbe, hogy a kislány belehalt a cukorbetegség szövődményeibe – írja a Blikk

A kezeletlen cukorbetegség súlyos anyagcserezavart okozott a gyereknél

A lány egész fiatal életében szörnyű elhanyagolást szenvedett, és megtagadták tőle az orvosi ellátást és a megfelelő táplálkozást annak ellenére, hogy súlyos egészségügyi szövődmények jelei mutatkoztak – írja a Cincinnati Enquirer. Napokkal a halála előtt az ügyészek azt mondták, hogy a gyerek  „súlyos egészségügyi problémától” szenvedett, de a szülei nem hívtak segítséget, és nem vitték el a sürgősségi osztályra. Az ügyész azt mondta, hogy ez „az egyik legtragikusabb eset, amivel valaha találkoztam”.

Tünetei addig romlottak, amíg elkékült, és elállt a légzése, és csak ezután hívta az anyja a 911-et. Az orvosok rövid időre újraélesztették, de a vizsgálatok megállapították, hogy agyhalott. Karmity halálának oka a diabéteszes ketoacidózis volt, amely átterjedt az agyára, az ügyészek pedig elítélték Bankst és Hoebet, mivel halála megelőzhető lett volna, ha segítenek a kezeletlen cukorbetegségén. 

Hiába sírt és sikított a gyerek, halálra éheztette 3 éves kisfiát egy osztrák házaspár

Éhen halt egy három éves kisfiú a bajor-osztrák határon fekvő Ebbs nevű faluban. A kisfiú holttestét ágyában találták meg, számolt be a német Merkur.  A kisfiú 25 és 26 éves szüleinek előzetes letartóztatását pénteken rendelték el gyilkosság elkövetésének alapos gyanúja miatt. Az innsbrucki ügyészség szóvivője, Hansjörg Mayr elmondta: a gyanú szerint a szülők heteken át nem látták el megfelelő táplálékkal és folyadékkal a gyereket, és nem fordultak orvoshoz, annak ellenére, hogy a kisfiú egészségi állapota nyilvánvalóan megromlott, lefogyott – írja az RTL.

Osztrák lapértesülések szerint a kisfiú halálát megelőző pénteken a szülők nagyobbik lányuk születésnapját egy gyorsétteremben ünnepelték, miközben kisfiukat otthon hagyták. A hétvégén a család még egy lovagi fesztiválra is elment Kufsteinbe, ide sem vitték el fiukat. A német lap szerint a szomszédok azt állítják, hogy a család gyakran rendelt ételt. A gyerekekre időnként vigyázó nagymama szerepe pedig még tisztázatlan, ő azt állította az újságíróknak, hogy nem vett észre semmit. A család korábban nem tűnt fel a hatóságok számára.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

 

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.