Sokmilliós fogás: autópályán csapott le a csempészekre a NAV

Több mint tizenegy millió forintnyi partiszettet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M5-ös autópályán egy bolgár rendszámú teherautó ellenőrzésekor.

2023. május 25., 11:09

Szerző:

A tájékoztatás szerint a Görögországból Németországba tartó kamionban kártyagyűjtő mappákat és műanyag mesefigurákat is találtak. 

Mint írták, a fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amelyet a járőrök tételesen átnéztek. A hamis termékeket – játékokat, partikellékeket – a rendben lévő rakomány mögött rejtették el.

A pénzügyőrök az 5800 terméket lefoglalták és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Kitértek a közleményben arra is: a lefoglalt hamis termékek, különösen a partikellékek a gyerekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

(Kiemelt kép: illusztráció – a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai tűzijátéktermékeket, petárdákat foglaltak le. Forrás: police.hu)

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

Két lengyel állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik egy spanyol, majd egy olasz szurkolót bántalmaztak Budapest ötödik kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján.