Sokmilliós fogás: autópályán csapott le a csempészekre a NAV

Több mint tizenegy millió forintnyi partiszettet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M5-ös autópályán egy bolgár rendszámú teherautó ellenőrzésekor.

2023. május 25., 11:09

Szerző:

A tájékoztatás szerint a Görögországból Németországba tartó kamionban kártyagyűjtő mappákat és műanyag mesefigurákat is találtak. 

Mint írták, a fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amelyet a járőrök tételesen átnéztek. A hamis termékeket – játékokat, partikellékeket – a rendben lévő rakomány mögött rejtették el.

A pénzügyőrök az 5800 terméket lefoglalták és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Kitértek a közleményben arra is: a lefoglalt hamis termékek, különösen a partikellékek a gyerekek egészségére is ártalmasak lehetnek.

(Kiemelt kép: illusztráció – a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai tűzijátéktermékeket, petárdákat foglaltak le. Forrás: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.