Cigarettacsempészeket fogtak el Hegyeshalomnál

Összesen öt és félmillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalomnál.

2022. december 7., 09:47

Szerző:

A pénzügyőrök először egy német személyautót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. A jármű középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő.

Néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járművet is ellenőriztek a pénzügyőrök. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt 320 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el. Még ezen a napon egy kisbusz tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból is előkerült 1250 doboz cigaretta.
Mindhárom esetben egy Django nevű, cigaretta- és kábítószerkereső kutya jelzése után találták meg a csempészárut – tudatta a NAV. A NAV munkatársai a több mint 2500 doboz cigarettát lefoglalták, és az elkövetőkkel szemben jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Harmincezer kartonnyi cigarettát semmisített meg a Vám - és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Regionális Parancsnoksága a Falco Forgácslapgyártó Rt. telephelyén. MTI fotó: Mészáros T. László)

14:59

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.