Cigarettacsempészeket fogtak el Hegyeshalomnál

Összesen öt és félmillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalomnál.

2022. december 7., 09:47

Szerző:

A pénzügyőrök először egy német személyautót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. A jármű középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő.

Néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járművet is ellenőriztek a pénzügyőrök. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt 320 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el. Még ezen a napon egy kisbusz tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból is előkerült 1250 doboz cigaretta.
Mindhárom esetben egy Django nevű, cigaretta- és kábítószerkereső kutya jelzése után találták meg a csempészárut – tudatta a NAV. A NAV munkatársai a több mint 2500 doboz cigarettát lefoglalták, és az elkövetőkkel szemben jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Harmincezer kartonnyi cigarettát semmisített meg a Vám - és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Regionális Parancsnoksága a Falco Forgácslapgyártó Rt. telephelyén. MTI fotó: Mészáros T. László)