Brutális állatkínzás – Hetven kutyája hangszálait vágatta ki egy karcagi férfi

Másfél év börtönt kért rá az ügyész.

2022. május 11., 17:58

Szerző:

A Karcagi Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 32 éves férfi ellen, aki, mint kiderült, hetven otthon, tenyésztés és szaporítás céljából tartott kutyája hangszálait vágatta ki, mindezt azért, hogy szomszédai a hangjukból ne vegyék észre, hány kutyát is tart.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség arról tájékoztatott, a férfi összesen 148, fajtiszta kutyát tartott birtokán, köztük  mopsz, spániel, uszkár, spicc, westie, bichon dasjtájúakat. A kutyák kenneljei és óljai szűkek voltak, megfelelő táplálkozásuk pedig nem volt biztosítva. Volt olyan eset is, hogy

a kutyák használaton kívüli hűtőládákban és hűtőszekrényekben, éhesen, szomjasan nyomorogtak.

A nagyfokú elhanyagoltság és számos betegség miatt a kutyák jó részénél viselkedészavar is kialakult. A férfi gyanakodhatott is arra, hogy amennyiben a telepet felfedezik, ebből baj lesz, 2018 és 2020 között ugyanis egy másik férfinak adott megbízatást a kutyák egy részénél a hangszálaik eltávolítására.

Végül az állatkínzásra a rendőrség derített fényt, annak idején videót is posztoltak az állapotokról:

A vádirat szerint az ügyészség 1,5 év letöltendő börtönt kért a férfira beismerő vallomás esetén.

(Kiemelt képünk a helyszínen készült. Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.