Börtönbe megy a diákjait szexuálisan zaklató igazgatóhelyettes

Szerdán lett jogerős az ítélet.

2021. november 24., 21:44

Szerző:

A Fővárosi Ítélőtábla mint harmadfokú bíróság helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, így jogerőre emelkedett négy év és három hónapos börtönbüntetése annak az igazgatónak, aki éveken keresztül molesztálta több diákját is – írja szerdai közleményében a Fővárosi Ítélőtábla

Az Index írt korábban arról a pedagógusról, aki ellen Fővárosi Törvényszék másodfokon, ez év január 20-án helybenhagyta az első fokon kiszabott négy év, három hónap börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást, miután a budapesti iskola igazgatóhelyettese szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákjához, ám az ítélet még nem volt jogerős.

A szerdai közlemény szerint a budapesti harmadfokú bíróságnak megfelelő ítélőtábla megerősítette a törvényszék ítéletét, illetve a vádlott és védője által előterjesztett fellebbezéseket elutasította. A korábbi intézményvezető-helyettes 2012 júniusa és 2017 januárja között a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki. Tekintélyét felhasználva törekedett rá, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik. 

Az ítélet szerint a több éves börtön letöltése után soha többé nem dolgozhat tanárként a férfi, azaz semmilyen olyan munkakörben, amelyben 18. életévét be nem töltött személyek neveléséhez, felügyeletéhez, gondozásához és gyógykezeléséhez kapcsolódik. 

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Shutterstock)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.