Bíróság elé áll a kisfiát bosszúból halálra késelő magyar nő

Az apának ítélte a gyerek felügyeleti jogát a bíróság, a nő bosszúból halálra késelte a gyereket. A holttestről fotót is küldött az apának azzal a szöveggel, hogy most már egyiküké se lesz. 

2023. május 22., 12:49

Szerző:

A vád szerint a nő 2021 őszén halálra késelte kisfiát, mert annak felügyeleti jogát a bíróság az apának ítélte, majd a holttestéről videót küldött az apának azzal a szöveggel, hogy így már egyiküké sem lesz. Az eset után a nő egy helyi Lidlbe ment segítséget kérni, a gyerek holttestét az áruház futószalagjára helyezte, ekkor tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz, azonban a táskájában megtalálták a kést is. A nőt akkor letartóztatták. A gyilkos anya ügyét most tárgyalja az olasz bíróság, a napokban már ítélet is születhet – írja az Index

Az apa bizakodó a nőt elmarasztaló ítélet meghozatalában, mert a védelem csak a nem beszámíthatóságával tudott eddig érvelni, amelyet több orvosszakértő is megcáfolt, Az apa szerint az is bizonyítja, hogy tisztában volt tettei következményeivel, hogy megtisztította a gyilkos fegyvert. Szerinte az anyja soha nem szerette a gyereket, kis nyomiként hivatkozott rá többször, valamint azt is megjegyezte korábban, hogy kap majd egy fehér koporsót és kész. 

A targédia előtt a gyámhivatal számára már ismeretes volt, hogy a nő terhessége alatt ütötte saját hasát, mert magzatként próbált vele végezni, valamint egy hónappal a gyilkosság előtt megfenyegette a védőnőt, hogy ha nem hagyják békén, benzinnel fogja leönteni a gyereket és felgyújtja.

A nőt korábban okirat-hamisítással már vád alá helyezték, ugyanis kisfiát az országból az apa engedélye és tudomása nélkül csempészte ki, a gyerek személyi igazolvány-igénylőlapját helyette írta alá, akkor ezért feltételes ügyészi felfüggesztést kapott. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: EKATERINA BOLOVTSOVA/Pexels.)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.