Olaszországi gyermekgyilkosság: tovább bonyolódik a történet

A rendőrség újabb információkat adott ki a kisfiú halálát megelőző történésekről.

2021. október 5., 20:55

Szerző:

Korábban már írtunk róla: egy olaszországi Lidlben a kassza futószalagjára tette halott kisfiának testét egy magyar nő. Az ügy körül azóta is csak szaporodnak a rejtélyek, senki nem tudja felfogni, hogy mi történt. A nő volt élettársa azt mondta róla, hogy korábban is zavarodott és agresszív volt. 

A RTL Híradónak a nő az édesanyja elmondta, hogy hátborzongató telefonhívást kapott a lányától a tragédia előtt: 

 „A lányom felhívott telefonon, hogy meg fogja ölni az unokámat”

Az asszony próbálta megállítani a lányát. „Ne tedd meg, te, mert gyilkos lesz belőled. De úgy látszik, nem használt neki, nem törődött velem, megölte a saját gyermekét” – fogalmazott az asszony az RTL Klub híradójának.

A rendőrség most újabb tényeket közölt a kisfiú halálát megelőző történésekről. A kisfiú édesapja 2021. szeptember 22-én Budapesten kért rendőri segítséget, mert korábbi élettársa a szeptember 20-án hozott bírói végzés ellenére sem adta át neki közös gyermeküket. A XIII. kerületi rendőrök a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket: ellenőrizték a lakást is, de az anya és a gyermek nem voltak otthon. Azt sem az apa, sem a korábbi élettárs idős édesanyja nem tudták megmondani, hol lehet a nő és a gyermek.

Kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekményre ekkor nem merült fel gyanú, tekintettel arra, hogy ezen bűncselekmény megvalósulásának törvényi feltétele, hogy a gyermeket az elhelyezés tartós megváltoztatása céljából viszik el, avagy tartják rejtve.

Az apa szeptember 23-án bejelentést tett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol megismételte az általa előző nap a helyszínen elmondottakat. Bűncselekmény gyanúja továbbra sem volt megállapítható.

Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást, nemzeti elfogatóparancsot adtak ki az asszony ellen, egyben felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.