Halálos iramban a 87-es főúton

A vasi rendőrök is elcsodálkoztak egy pillanatra, hogy filmforgatást látnak-e vagy valóban szabadon száguld két őrült az úton.

2023. június 6., 14:58

Szerző:

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei továbbra is rendszeresen végeznek sebesség-ellenőrzést a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon. A rendőri jelenlét célja, a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése, a balesetek számának csökkentése.

Amint a police.hu oldalán beszámoltak, a 87-es számú főúton végzett ellenőrzés során egy autós Szombathely térségében a megengedett 90 km/h helyett 193 km/h sebességgel haladt, melynek során egy 159 km/h-val közlekedő gépkocsit előzött meg.

A veszélyes manővert végrehajtó gépkocsi üzemben tartójával szemben 200.000 Ft-os közigazgatási bírság került kiszabásra. A másik, 159 km/h-val közlekedő gépkocsi üzemben tartója 90.000 Ft összegű bírságra számíthat.

A sebességmérések során egy sofőr Gérce térségében hajtott 90 km/h sebesség helyett 162 km/h sebességgel. Ebben az esetben a jármű vezetőjével szemben 90.000 Ft-os közigazgatási bírságot került kiszabásra, továbbá hat előéleti pontot is kapott a sofőr a szabálytalanságért.

(Kiemelt kép: a 87-es főúton 193 km/órás sebességgel száguldó jármű fotója. Forrás: police.hu)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.