Autós üldözés után fogtak el egy 15 éves fiút Zalaegerszegen

A körözés alatt álló fiatal egy fának csapódott a járművel, majd társával együtt menekülni próbált a helyszínről, de a rendőrök utolérték őket.

2023. május 22., 17:23

Szerző:

Autós üldözés után sikerült elfognia a rendőröknek azt a gépkocsival menekülő 15 éves fiút, aki egy fának ütközve állt meg, de felnőtt társával el akart futni a helyszínről – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eset péntek este történt Zalaegerszeg közelében, a 74-es főúton. A rendőrök egy személyautót próbáltak megállítani közúti ellenőrzésre, de a sofőr nem állt meg a jelzésre, hanem a lámpáit lekapcsolva nagy sebességgel továbbhajtott. Az egyenruhások azonnal a gépkocsi után mentek, amely az Ady Endre utcában egy fának csapódott. A baleset során nem sérült meg senki, a helyszínről az autó vezetője és utasa is el akart szaladni.

A rendőrök mindkét embert pillanatok alatt elfogták és előállították. Mint kiderült, a személyautót egy 15 éves fiú vezette, akit eltűnés miatt körözött a Győri Rendőrkapitányság, az autóban pedig mellette ült 44 éves férfi rokona, akit az eset után őrizetbe vettek.

(Képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton archív)

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.