Letartóztatták a bödei ámokfutót, csak így lehetett megállítani

Megesett, hogy a jogosítvány nélkül vezető autósnak sikerült elmenekülnie az őt üldöző rendőrök elől, máskor elkapták és kihallgatták. Ennek ellenére legközelebb is autóba ült.

2023. május 26., 14:26

Szerző:

 Elrendelte egy 44 éves bödei lakos letartóztatását a Zalaegerszegi Járásbíróság, miután a férfi az elmúlt hónapokban többször is ámokfutóként menekült autójával az őt üldöző rendőrök elől. A vádhatóság szerint a férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal és februárban többszörös visszaesőként már jogerősen elítéltek ugyanezen bűncselekmény miatt.

Lerázta a rendőröket

A februári ítélet ellenére a férfi március 9-én éjszaka Teskánd környékén vezette autóját, de a rendőrök felismerték, ezért megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított azonban nem lassított, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel továbbhajtott Teskándon át Hottóig. Ezután egy földes úton menekült tovább az őt folyamatosan üldöző rendőrök elől, de az egyenruhások az útviszonyok miatt szem elől tévesztették.

Futva menekült az erdőbe

A férfi április 16-án délben is jogosítvány nélkül és eltiltás hatálya alatt vezetett autót a Babosdöbréte és Teskánd közötti útszakaszon, a rendőrök pedig, az előzményeket ismerve, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva utána indultak, hogy megállítsák. A sofőr ez alkalommal sem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak, nagy sebességgel hajtott tovább, de Bödén egy földút szélén halomban lévő ágaknak vezette az autóját, innen pedig futva menekült be az erdőbe.

Ismét lerázta üldözőit

Pár nappal azután, hogy a közelben elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi Zalaegerszegen ismét volán mögé ült, de ezúttal is felfigyeltek rá a rendőrök és követni kezdték a városban. Az autós egy kereszteződésben a közlekedési lámpa tilos jelzés ellenére sem állt meg, és a rendőrök megkülönböztető jelzését is figyelmen kívül hagyta. Teskánd felé haladva a rendőrök a gyanúsítottat szem elől tévesztették, így akkor már nem volt lehetőségük a megállítására.

Motorra pattant

Csütörtökön azonban Hottón elfogták a férfit, aki a járművezetéstől történt eltiltása ellenére ezúttal segédmotoros kerékpárra ült.

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint az ügyészség indítványára a bűnismétlés veszélye miatt harminc napra rendelte el a bíróság a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, kérve a szabadlábra helyezést vagy enyhébb kényszerintézkedést.

(Képünk illusztráció. MTI/Komka Péter)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.