A rendőrt és a polgárőrt is magával sodorta a jogosítvány nélkül vezető sofőr – videó

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a férfit. 

2023. november 20., 19:14

Szerző:

A férfi egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta, akik így a földre estek és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek.

A huszonéves sofőr megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel 

– számol be az ügyészség

A tényállás szerint szeptember második felében kora hajnalban egy újpesti benzinkúton egy szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett a fiatallal szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából, azonban a férfi nem adta át az iratokat, majd a sofőr ülésen ülve azt mondta, nem ő vezette a járművet, hanem a benzinkút boltjában tartüzkodó ismerőse.

A sztori nem aratott sikert, a rendőr folytatta volna az intézkedést, azonban

ekkor a férfi beindította az autót és nagy sebességgel elhajtott, magával sodorva a rendőrt és a bal első ajtóval a jelenlévő polgárőrt is – mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az incidenst biztonsági kamera rögzítette:

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet és magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást. Gyorsított eljárásban november 20-án bíróság elé állították. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton.)