10 év bujkálás után fogták el a magyar férfit Angliában

Egy évtizeden keresztül bujkált, majdnem megúszta, de egy évvel a bűncselekmény eléveülése előtt elfogták. 

2021. július 6., 09:39

Szerző:

Angliában fogták el a 10 éve körözött magyar bűnözőt. Mindössze egy év volt hátra, hogy elévüljenek a bűncselekmények, amelyeket elkövetett. 

Rablás, csalás, hamisítás, kábítószer-kereskedelem, a férfi bűnlajstroma hosszú. A bűncselekményeket még 1996 és 2008 között követett el, összesen 18-at. Büntetésül 6 év fél év börtönt kapott, a hatóságok azonban 10 éve nem bukkantak a nyomára, egészen a múlt hétig. 

A férfi egyébként még részt vett az ítélethirdetésen, utána szerzett magának hamis külföldi okmányokat, hogy azokkal bujkálhasson Angliában. A büntetésének elévüléséhez egy év kellett volna, amikor a KR Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának munkatársai külföldi rendőrök segítségével elfogták. A magyar hatóságok kérték a kiadatását. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.