Visszavonul a turnézástól Elton John

2018. január 25., 10:28

Szerző:

Utolsó világkörüli turnéjára indul ősszel Elton John, ezt maga a zenész jelentette be egy szerdai sajtóeseményen, ahol a CNN műsorvezetője, Anderson Cooper faggatta. - „17 éves korom óta turnézom, azt hiszem itt az ideje köszönetet és búcsút mondani a rajongóknak” - tette hozzá a 70 éves zenész. 

A szeptemberben induló, „Búcsú a Sárgaköves Úttól” nevet viselő turné 300 koncertje három évig tart majd, az összes földrészt érinti, de a zenész utána családjával szeretné tölteni ideje nagy részét.

Elton John biztosította rajongóit, hogy nem fordul el a zenétől, reméli, hogy jelennek meg új albumai, sőt musicaleket is szeretne írni, azonban nem szeretne kimaradni gyermekei iskolás éveiből.

Elton John 2014 karácsonya előtt néhány nappal - nem sokkal az azonos neműek házasságát lehetővé tévő brit törvény kihirdetése után – házasodott össze a vele akkor már több mint két évtizede együtt élő partnerével, David Furnish brit-kanadai filmproducerrel. A pár két fiúgyermeket nevel: Zachary 2010-ben, Elijah 2013-ban született, mindketten ugyanattól a béranyától. 

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Elton John csaknem ötven évet töltött a színpadon, és több mint 200 millió lemeze fogyott világszerte. Legnagyobb sikere a Candle in the Wind című dal, amelyet barátja, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő emlékére írt.

Elton John szervezetébe 1999-ben szívritmus-szabályozót ültettek be, tavaly pedig kilenc fellépését kellett lemondania Las Vegasban és Kaliforniában, mert dél-amerikai turnéján közelebbről nem részletezett, orvosai szerint "ritka és potenciálisan halálos" baktériumfertőzést szedett össze. A zenész tagadta, hogy egészségügyi problémák állnának mostani döntése mögött. - „Egy beteg ember nem vállal be még 300 koncertet” - válaszolta az állapotát firtató kérdésre. 

 

16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?