Iggy Pop, a Kraftwerk, Franz Ferdinand és a Stereo MC's is fellépnek idén Veszprémben

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként új pop-up koncerthelyszín nyílik idén májusban Veszprémben, ahol négy hónapon át mintegy 60 előadó várja majd a szórakozni vágyókat. 

2023. április 13., 17:32

Szerző:

Új koncerthelyszín nyílik Veszprémben idén gyáron: a Gyárkert Kultúrpark, amit leginkább is a Budapest Parkhoz lehet hasonlítani. Szerdán a Kraftwerk valószínűleg véletlenül kiszivárogtatta, hogy idén nyáron fellépnek itt, csütörtökön azonban a Lángoló.hu hivatalos közleményben értesült a park létrejöttéről és idei műsoráról. 

A Gyárkertben négy hónapon keresztül megy majd a buli 60 külföldi és magyar előadóval. A külföldi fellépők között lesz a Kraftwerk, Iggy Pop, a Franz Ferdinand, Roísín Murphy, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, Papa Roach és Hollywood Undead. A szervezésért a Volt fesztivál alapítói felelnek. A hazai sztárok között lesz Ákos, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, Majka, Kispál és a Lovasi, a Quimby, a Vad Fruttik, a Tankcsapda, Rúzsa Magdi és Azariah is. 

„A szervezők egész nyáron át tartó fesztiválnak szánják a rendezvénysorozatot, amely május első hétvégéjén kezdődik Veszprém belvárosában, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakított modern, multifunkcionális helyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban” 

– olvasható a hivatalos közleményben, ahol kiemelték, hogy a koncertek a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként lesznek megtartva. Az idei évben a több Balaton parti települést is megjárt elektronikus zenei fesztivál, a Balaton Piknik is a Gyárkertben lesz, augusztus 18-19 között felvonultatva a műfaj nemzetközi sztárjait.

A koncertekre április 13-a csütörtök 15 órától lehet jegyet vásárolni a Gyárkert hivatalos honlapján, a gyarkert.hu oldalon. „Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó, a Gyárkertben megrendezésre kerülő koncertek egy részén ingyenesen lehet bulizni, a belépőjegyes programok esetében pedig a VEB2023 EKF támogatási programja biztosítja, hogy igen kedvező jegyárak legyenek” – tájékoztat a Lángoló.hu.

A park ünnepélyes megnyitójára látványos és ingyenes koncerttel készül a helyi kötődésű Vad Fruttik zenekar, majd a bulit folytatja másnap a Stereo MC's, minden idők egyik legsikeresebb brit hiphop zenekara.

(Kiemelt képünk: Iggy Pop amerikai énekes fellép a színpadon az 57. Jazzaldia Jazzfesztiválon a spanyolországi San Sebastian baszk városban 2022. július 27-én. Fotó: ANDER GILLENEA / AFP)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

2024. április 16., 06:00

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.