Új Gothár-film a láthatáron

Gothár Péter legújabb filmje, a Hét kis véletlen egy pesti család életét mutatja be a mai Magyarországon. A filmet májustól 20-tól vetítik országszerte.

2021. május 3., 19:12

Szerző:

A Hét kis véletlen töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, és beszédes képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. „A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel” – mondta Gothár Péter, a Megáll az idő rendezője.

A film központi alakja Gertrúd, akit Rezes Judit személyesít meg, egy középkorú énektanárnő és feleség, aki egy kihűlt kapcsolatban él férjével – Mészáros Máté alakításában – és nagyfiával valahol a nagyvárosban. A főszereplők mellett Gothár Péter legújabb alkotásában Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István is feltűnik.

A forgatókönyvet Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária volt. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina. 

(Kiemelt képünk: Hét kis véletlen. Forrás: Filmpartners)

Ma ér véget az iszlám egyhónapos böjtje, a Ramadán. A hívő muszlimok ilyenkor egész hónapban tartózkodnak az ételek és italok fogyasztásától, a pletykálkodástól, a haragtól.