Már jelölhetők a produkciók a dunaPart6 programjába

A Trafó Kortárs Művészetek Háza 2023. november 23. és 26. között rendezi meg a dunaPart6 kortárs előadóművészeti platformot. A négynapos programot nemzetközi szakemberek számára szervezik, és invitálják a hazai előadó-művészeti szakma képviselőit: művészeket, menedzsereket, produkciók képviselőit, intézmények dolgozóit, hogy vegyenek részt a szakmai programokon, amelyek lehetőséget adnak eszmecserére,
kapcsolatépítésre. Céljuk most is a független magyar előadó-művészet bemutatása, együttműködések és a nemzetközi forgalmazás elősegítése.

2023. április 21., 17:09

Szerző:

A Trafó által felkért kuratórium a legutóbbi platform (2019) óta bemutatott színházi, tánc, báb, cirkusz és hibrid alkotásokból, művészeti eseményekből válogat. A platform programját a kurátorok javaslatai alapján a rendelkezésre álló források, a technikai igények és a partnerekkel való egyeztetés praktikus szempontjait figyelembe véve a szervezők állítják össze. Visszatérő partnereik a Bethlen Téri Színház, a FÜGE-Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, a MU Színház, a Műhely Alapítvány, a Nemzeti Táncszínház, a SÍN Művészeti Központ, a Stúdió K Színház és a Szkéné Színház.

A művészeti program mintegy kéttucatnyi előadásból és eseményből áll. A platform programjának szerves részét képezik a beszélgetések, a helyszíni látogatások és a változatos informális kapcsolatépítési lehetőségek is. A művészeti program válogatói: Bálint Orsolya (kortárstánc szakíró, kurátor), Berecz Zsuzsa (dramaturg, kurátor), Jászay Tamás (színikritikus, egyetemi oktató, a Revizor - a kritikai portál főszerkesztője), Kricsfalusi Beatrix (színházteoretikus, egyetemi oktató), Lukács Levente (művészeti menedzser, táncművész) és Sándor Júlia (dramaturg).

A programba 2019. június 1. és 2023. június 5. között bemutatott előadás, illetve művészeti esemény kerülhet be. Fontos, hogy az előadás vagy esemény a platform ideje alatt játszható, megszervezhető és a továbbiakban is forgalmazható legyen. Előadást, művészeti eseményt bárki jelölhet, nem csak az alkotók, közreműködők és forgalmazók. Produkciók jelentkezését természetesen vidéki és határon túli játszóhelyektől, alkotóktól is
várják. A művészeti program válogatását 2023. június 5-én zárják le, a dunaPart6 végleges programját augusztus elején teszik nyilvánossá.

Jelölés és jelentkezés a dunaPart honlapján.

A jelentkezés határideje: 2023. június 5. 23:59.

(Kiemelt képünk forrása: dunaPart Facebook oldala)

Mi minden van egy falusi búcsúban? Az eszem-iszom, dínom-dánom mellett a hagyományok őrzése, a falu védőszentjének tisztelete, a vallási ünnep ugyanúgy része a búcsú több napon át tartó ünnepségének, mint a vurstli vagy a körhinta. Hogyan ünneplik ma a falusi búcsút és milyen a búcsú látványosságait szolgáltató családok élete? Ennek jártunk utána!

Máté Gábor meglehetősen érdekes körülmények között szerződött le a Katona József Színházba. Előbb meghívott vendégként címszerepet kapott, majd végleges érkezésekor többen is – köztük Eperjes Károly – felmondtak a színházban. Ám hogy a két dolog között van-e összefüggés, az kizárólag a 168.hu felületén látható exkluzív videóból derül ki. Ne hagyja ki!