Szól a Müpa Rádió

A tízéves Művészetek Palotája innovatív újdonságokkal ünnepli jubileumát. Mostantól saját internetes rádiókat működtetnek honlapjukon, a Müpa.hu-n, napi 24 órás programmal. A Müpa Symphony komolyzenét sugároz, a Müpa Easy pedig dzsesszt, pop-rockot, világ- és népzenét.

2015. március 6., 18:26

– A fiatalabb korosztály megszólítása rendkívül fontos számunkra. Ők ma már főleg online felületeken hallgatnak zenét, s keresik a kulturális tartalmakat: az online rádióval e generációk kultúrafogyasztási szokásaira is szerettünk volna reagálni – közölte a 168 órával a Müpa kommunikációs osztálya.

Az adók zenei arculatát a Müpa eddigi és leendő fellépői határozzák meg. De azért olyan előadók is bekerülnek a műsorba, akik nem debütáltak ugyan még az intézményben, ám a zenei szerkesztők szerint illeszkednek a Müpa magas művészeti színvonalához.

Mindkét rádióban este nyolctól a Müpa korábbi koncertjeit ismétlik meg. Például Lajkó Félix estjét, Cameron Carpenter orgonakoncertjét, Kobajasi Kenicsiró, Perényi Miklós és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyeit.