Paul McCartney elárulta, ki inspirálta a Beatles egyik legnagyobb slágerét

2018. június 22., 20:00

Szerző:

A James Corden-féle The Late Show híres Carpool Karaokejában, ahol énekesek vagy más hírességek (például Michelle Obama) énekel együtt a humoristával, már sok minden történt, de a mostani esethez fogható még soha.

Corden éppen Liverpoolban autózott legújabb vendégével, Paul McCartney-val, amikor a Beatles egyik alapítója egy olyan személyes dolgot osztott meg vele, amitől a showman teljesen elérzékenyült.

- Volt egy álmom a hatvanas években, amelyben az édesanyám, aki már nem élt, eljött hozzám és megnyugtatott. Azt mondta, minden rendben lesz, csak hagyjam a dolgokat menni a maguk útján - magyrázta McCartney a Beatles egyik legnagyobb slágere, a Let It Be történetét. - Az álmomban nagyon jól érzés kerített hatalmába, és tudtam, minden nagyon jó lesz. Miután felkeltem, megírtam a dalt, amit igaz én vetettem papírra, de anyám optimizmusa árad belőle.

McCartney ilyen részletesen eddig sosem mesélte el a nyilvánosság előtt az álmát, amitől Corden teljesen elérzékenyült, könnyezni kezdett és azt mondta, ez a legszebb történet, amit valaha hallott.

A Let It Be volt a Beatles tizenharmadik és egyben utolsó stúdióalbuma. 1970. május 8-án jelent meg.

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.