Szia Uram! Kétszázért a Műcsarnok három kiállítása érdekel?

„Kedden kétszáz” néven indít akciót a Műcsarnok július 26 és augusztus 16 között.

2022. július 24., 15:57

Szerző:

A Műcsarnok minden egyes kiállítása július 26-tól augusztus 16-ig, keddenként, a „KEDDEN KÉTSZÁZ” kezdeményezés keretében, 200 Ft-ért látogatható – írta közleményében a Műcsarnok.

Jelenleg három kiállítás látogatható a Műcsarnokban:

  • Közös tér – II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon
  • A fény metamorfózisa – Borza Teréz kiállítása
  • 11. Groteszk Triennálé – Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Kiállítás

A kortárs magyar iparművészet és design friss eredményeit összefoglaló első szalont öt éve, 2017-ben rendezte meg a Műcsarnok, 208 alkotó munkáinak bemutatásával. A mostani, második ilyen témájú szalonon több mint 300 főre bővítettük a kiállítók számát. A Közös tér című kiállítás Arisztotelész Kategóriák című művét hívta segítségül, hogy elmélyült sétára invitáljon a tárgyak között.

Borza Teréz (1953) Ferenczy Noémi-díjas porcelán- és szobrászművész életmű-kiállításán légies, áttetsző porcelán kisplasztikái mellett rusztikus faktúrájú merített papír munkái és időtálló kőből – carrarai márványból, indiai gránitból, süttői mészkőből – készült köztéri szobrainak makettjei is bemutatásra kerülnek.

A Kapos ART Képző- és Iparművészeti Egyesület 11. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Pályázat kapcsán létrejövő tárlatot, melynek helyszínei ez alkalommal – először Budapesten – a Műcsarnok és azt követően a kaposvári Vaszary Képtár.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Fidelio hosszas kutatómunkájának köszönhetően egy olyan televíziós riportfelvétel került elő Ország Liliről, aminek a létezéséről mindezidáig senki sem tudott. A festőművésznő születésének évfordulója alkalmából a Fidelio a nyilvánosság elé tárja a felvételt.