Meghalt a Twin Peaks főcímdalának előadója

65 éves korában elhunyt Julee Cruise.

2022. június 10., 21:07

Szerző:

Az amerikai énekesnő halálának pontos okát még nem közölték, azonban már több éve küzdött szisztémás lupusszal, amely egy nagy fájdalmakkal járó autoimmun betegség – írja a Blikk.

Cruise rengeteget dolgozott együtt David Lynch rendezővel, de Angelo Badalamenti zeneszerzővel is sok közös munkája volt, ezek között van a Falling című alkotás is, mely a legendás sorozat, a Twin Peaks főcímdala lett. Ezen felül összesen négy stúdióalbumot jelentetett meg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: shutterstock)

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.