Máté Gábor: Demeter Szilárd nem mondhat ilyet

Többek között Máté Gábor is fölháborodott Demeter Szilárd színházzal kapcsolatos kijelentései miatt. 

2021. november 9., 11:57

Szerző:

„Személyes élmény alapján gyűlölöm a színházat” – nyilatkozta a Telexnek Demeter Szilárd. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója becsmérlően nyilatkozott a magyar irodalomról, könnyűzenéről és a színházi világról is. A Telexnek adott interjúban Demeter többek között a következőket állította: kukázná a magyar irodalom nyolcvan százalékát, valamint azt is, hogy Parti-Nagy Lajos költő közelmúltban megjelent írásai „szarok” az irodalmár nagyságához képest.

DemeterSzilárd kijelentéseire Máté Gábor is reagált Fiala János, KeLjfeLjancsi című műsorában kedd reggel. Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár Demeter kijelentéseihez annyit fűzött hozzá, hogy 

„Sajnos arra lakom, amerre a Petőfi Irodalmi Múzeum van, és amióta ilyen kijelentések hangzanak el, én átmegyek a másik oldalra. Én így foglalom össze az elmúlt évek eseményeit”

– fogalmazott Máté Gábor, aki hozzátette: szerinte Demeter a haverjainak, családjának elmondhatja a véleményét, de nyilatkozni nem nyilatkozhat ilyet. 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.