Csütörtöktől Magyarországon pusztít tovább az Alien

Napokon belül hazai stúdiókban kezdik meg az új Alien-film forgatását. Ez lesz az 1979-ben „elszabadult” kultikus sci-fi horror kilencedik folytatása.

2023. március 6., 11:50

Szerző:

Címe még nincs, de a 20th Century Studios közleménye szerint március 9-től Magyarországon kezdik forgatni a változatlanul közkedvelt filmes sorozat újabb történetét. Az alkotást Fede Alvarez rendezi, aki többek között a „Gonosz halott”, és a „Vaksötét” készítője. A főszerepet Cailee Spaeny kapta, a világszerte népszerű filmes sorozat eredeti rendezője, Ridley Scott pedig producerként vesz részt a produkció elkészítésében – idézi az amerikai filmes szaklap, a Variety.

A sci-fi horror filmsorozat új részéről egyelőre annyit tudható egy rövid szinopszis erejéig, hogy egy fiatalokból álló csapat valamely távoli világban kerül összeütközésbe az univerzum legfélelmetesebb életformájával.

A filmes szaklap azt is megemlíti, hogy az új darab kapcsolódik a 2012-ben bemutatott előzményfilmekhez, a „Prometheus”-hoz, valamint az „Alien: Covenant”-hez. A jelenleg cím nélküli horror premierjéről még nincs információ, amint arról sem, hogy bármilyen formában, de része lesz-e az első epizódok hőse, Sigourney Weaver.

(Kiemelt kép: Az Alien-királynő szobra a lyoni Film és Miniatűr Múzeumban 2022.06.13. Fotó-Nicolas Liponne/Hans Lucas – AFP)

07:00

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!

Bár a leggondosabb kezeléseket végezték el rajta, mégsem tudták megmenteni Erzsi életét. A rejtélyes körülmények között elhunyt Homonnay Gergely macskája állítólag vesebetegséggel küzdött.