Jó hír a Peaky Blinders rajongóknak

A show folytatódik, csak kicsit másképp.

2022. január 18., 16:44

Szerző:

Habár a BBC nagysikerű műsora, a Peaky Blinders sorozat formájában véget ér, színházi előadásként újra elröpítheti a rajongókat a gengsztervilágba és a Shelby család életébe – derül ki a BBC cikkéből.

The Redemption of Thomas Shelby (Thomas Shelby megváltása) szeptember 27-én fog berobbanni a Birmingham Hippodrome-ban, amelyet londoni fellépések és egy brit turné követ majd. De természetesen nem kell majd elkeseredni a magyar fanoknak sem, ugyanis az adások elérhetőek lesznek majd mindenki számára online formában is.

A sorozatot Steven Knight – a sorozat alkotója – a Rambert társulattal együttműködve adaptálta színpadra. Az előadás alatt élő zenekar biztosítja majd a hangulatot a külön erre a célra szerzett zenével. Benoit Pouffer, a Rambert művészeti igazgatója szerint a produkció, amely az első világháború utáni Birminghamben mutatja be a banda történetét,

„felemelő és inspiráló” előadásnak ígérkezik.

A Cillian Murphy főszereplésével készült Peaky Blinders kilenc évvel ezelőtt került először adásba BBC műsorán, és széleskörű kritikai elismerést kapott. A hatodik és egyben utolsó évada a koronavírussal kapcsolatos gyártási késések után idén kerül adásba – írja a cikk.

A zenés-táncos előadást szeptemberben mutatják majd be Angliában.

(Kiemelt kép: Peaky Blinders. Fotó: Caryn Mandabach Productions / Collection ChristopheL via AFP)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.