Jó hír a Peaky Blinders rajongóknak

A show folytatódik, csak kicsit másképp.

2022. január 18., 16:44

Szerző:

Habár a BBC nagysikerű műsora, a Peaky Blinders sorozat formájában véget ér, színházi előadásként újra elröpítheti a rajongókat a gengsztervilágba és a Shelby család életébe – derül ki a BBC cikkéből.

The Redemption of Thomas Shelby (Thomas Shelby megváltása) szeptember 27-én fog berobbanni a Birmingham Hippodrome-ban, amelyet londoni fellépések és egy brit turné követ majd. De természetesen nem kell majd elkeseredni a magyar fanoknak sem, ugyanis az adások elérhetőek lesznek majd mindenki számára online formában is.

A sorozatot Steven Knight – a sorozat alkotója – a Rambert társulattal együttműködve adaptálta színpadra. Az előadás alatt élő zenekar biztosítja majd a hangulatot a külön erre a célra szerzett zenével. Benoit Pouffer, a Rambert művészeti igazgatója szerint a produkció, amely az első világháború utáni Birminghamben mutatja be a banda történetét,

„felemelő és inspiráló” előadásnak ígérkezik.

A Cillian Murphy főszereplésével készült Peaky Blinders kilenc évvel ezelőtt került először adásba BBC műsorán, és széleskörű kritikai elismerést kapott. A hatodik és egyben utolsó évada a koronavírussal kapcsolatos gyártási késések után idén kerül adásba – írja a cikk.

A zenés-táncos előadást szeptemberben mutatják majd be Angliában.

(Kiemelt kép: Peaky Blinders. Fotó: Caryn Mandabach Productions / Collection ChristopheL via AFP)

Tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntette ki a cannes-i filmfesztivál a Top Gun: Maverick című filmje szerdai díszbemutatójára érkezett Tom Cruise-t.

Európa 16 országából közel 200 zsidó fiatal vett részt Budapesten május 13-tól a nemzetközi Chábád mozgalom ifjúsági szervezetének, a CTeen-nek háromnapos, „Sábát Európán át” elnevezésű rendezvényén, melynek házigazdája az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség volt.