Hobo 70.

Földes László Hobo harminchárom évesen kezdett zenélni. Csaknem negyven esztendeje alakult meg a Hobo Blues Band, kultfilmmé vált a Szomjas György rendezte Kopaszkutya, amelyben a zenekar tagjai mellett Allen Ginsberg költő is szerepelt. Hobo fellépett színházi előadásokban, számos könyve is megjelent.

2015. április 25., 09:04

– Nem akartam sztár lenni, fiatalkoromban középiskolai tanárként dolgoztam. Majd novellákat kezdtem írni; szinte mindegyik irodalmi lapban publikáltam, például az Élet és Irodalomban, a Mozgó Világban, jelentős sikereim voltak, filmekben is szerepeltem – mondta a 168 Órának Hobo.

A Kossuth-díjas előadóművész, dalszerző, bluesénekes hetvenedik születésnapja alkalmából május 2-án két és fél órás koncertet ad a Budapest Parkban.

Hobo amúgy februárban múlt hetven, a rossz időjárás miatt akkor egy színházi estet rendeztek. Május elején viszont a szabadtéri koncerten elhangzanak majd régi, ismert, és új számok. Hobo erről korábban azt nyilatkozta, hogy a panoptikumomban megjelenik Mata Hari, Švejk, Charlie Chaplin, Othello, egy kopasz bácsi, Piroska, Furfangos Nyesztyerka és a világ művészetében egyedülállóan egy megzenésített Lenin-idézet is: „Egy lépés előre, kettő hátra.” Új számokról egyelőre nem akar beszélni, azt mondja, legyen meglepetés.

Lapunknak úgy fogalmazott:
– Olyan mennyiségű és minőségű szeretetet kaptam a közönségtől, hogy azt egy ingyenes koncerttel szerettem volna meghálálni.

Ez nem sikerült, de talált egy olyan helyet, ahol még megfizethető árak mellett lehet a bulit megszervezni.