Harminc évad a Radnótiban

Felzengő állomások – Radnóti 30 címmel jelenik meg kötet a Radnóti Színház és a Magvető Kiadó gondozásában a Radnóti Színház harminc évadjáról.

2016. február 7., 07:00

A kiadvány az 1985-től Radnóti Színház néven működő Nagymező utcai teátrum három évtizedét személyes hangú visszaemlékezéseken, interjúkon, kritikarészleteken és fényképeken keresztül idézi meg. A könyvben – mások mellett – megszól Kerekes Éva, Schell Judit, Jordán Tamás, Szervét Tibor. A kötetet Tarján Tamás színháztörténész, színházkritikus szerkesztette Győrei Zsolt író, drámatörténész közreműködésével. A könyvet Szüts Miklós festőművész tervezte.

Tarján Tamás a 168 Órának elmondta: évtizedek óta személyesen is kötődik a szélsőségektől mentes, józan polgári értékeket képviselő Radnóti Színházhoz, ahol budapestiek és máshonnan érkezők is nyitott, befogadó szellemi otthonra találhatnak.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?