Jön a méregdrága Gyűrűk Ura-sorozat, megvan a dátum és az első kép

Az Amazon a debütálás dátumát is elmondta. 

2021. augusztus 3., 12:15

Szerző:

Augusztusban vették fel az utolsó képkockákat, a jövő évi iskolakezdésre pedig már a képernyőn lehet A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozat. Az Amazon régóta rebesgette, hogy készül a sorozattal. A több milliárd dollárba kerülő, Új-Zélandon forgatott sorozatról már most elmondható: kis lépésekben, de biztosan fogják csepegtetni az információkat. A sorozatról a bejelentés első napján, kedden képet is közöltek.

Az Amazon a brutálisan drága A Gyűrűk Ura-sorozattal szeretné kitölteni a Trónok harca után maradó űrt. Az első évadra 465 millió dollárt szántak, ami még a Trónok harca-finálé költségvetésének is sokszorosa. A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló sorozatot készített az Amazon, az első évadot 2022 szeptemberében mutatják be. Az amerikai internetes kiskereskedelmi vállalat és streamingszolgáltató közlése elmondta: hétfőn fejeződött be a forgatás Új-Zélandon – írta az MTI.

Az egyelőre cím nélküli sorozat egyes epizódjai heti ritmusban lesznek láthatóak. Az Amazon az első képeket is bemutatta a sorozatról, amelyet több évadra terveznek. A történet A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége, tehát J.R.R Tolkien (1892-1973) fantasy-trilógiájának első része előtt játszódik. A főbb szerepekben látható lesz Cynthia Addai-Robinson és Robert Aramayo.

A megfilmesítési jogokért az Amazon információk szerint 250 millió dollárt (75 milliárd forintot) fizetett Tolkien hagyatéka kezelőjének. A produkció költségei emellett évadonként 100-150 millió dollárra (30-45 milliárd forint) rúgnak. A Gyűrűk Ura-trilógiát az Amazon vásárlói 1999-ben az évezred kedvenc könyvévé választották. A BBC egy 2003-as közvélemény-kutatása szerint ez minden idők legkedveltebb regénye.

A sorozat több ezer évvel a filmek cselekménye előtt, a Másodkorban játszódik, Númenor szigetén, amit a valák emeltek ki az óceánból az embereknek Szauron és egykori vezére, Morgoth elleni fellépésükért ajándékba. A virágzó sziget Szauron újbóli felemelkedése idején esett el, amikor a gonosz úr elkészítette a Hatalom Gyűrűit. Númenor bukása után a tündék és az emberek (köztük a szigetről menekülő és Gondort alapító Isildur) együtt tudták csak legyőzni Szauront. Jó hír, hogy az Amazon már berendelte az első nyolc epizódot követő második évadot is.

(Kiemelt kép: Az első fotó A Gyűrűk Ura-trilógián alapuló, méregdrága sorozatról. Fotó: Amazon Studios)

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.