Gyermekpornó miatt perel a Nirvana borítóján szereplő csecsemő

Az emblematikus Nevermind album borítóján szerepelt Spencer Elden. 

2021. augusztus 25., 11:12

Szerző:

Nagyjából mindenkit beperelt Spencer Elden, akinek bármilyen köze is volt a Nirvana 1991-es Nevermind című albumának borítójához. A férfi négy hónapos csecsemőként szerepelt az albumborítón. Kurt Cobain hagyatékának gondozói mellett a még élő zenekartagokat és a fotóst is várja a bíróságon Elden. A férfi úgy látja, hogy a zenekar bűncselekményt követett el és megsértette az amerikai szövetségi törvényeket.  A vád az, hogy a borító kimeríti a gyermekek szexuális kizsákmányolását, írja a lángoló gitárok

A pert indító férfi azt állítja, hogy életre szóló károkat szenvedett el amiatt, hogy szerepelt a Nirvana albumának borítóján. Elden egyébként nemrégiben töltötte be a harmincat. Az album címe a mellkasára van tetoválva ezért is meghökkentő az, hogy most pert indít az ikonikus kép miatt. A férfinak az a célja, hogy nagy összegű kártérítést kapjon, valamint bíróság előtt tárgyalják az ügyét. A férfi azt is elakarja érni, hogy a borítót mindörökre tiltsák is be. 

A kiszivárgott dokumentumok szerint

Elden arra is hivatkozik, hogy maradandó pszichés károkat szenvedett a kép miatt.

Gátolta az iskolai tanulmányainak előmenetelét, valamint egész életében nem tud pénzt keresni az elszenvedettek miatt. A férfi amellett érvvel, hogy szenvedései miatt anyagi jóvátétel jár neki. 

A fotót egyébként többször is újra elkészítették Eldennel. A borítóra az édesapja engedélyével került fel. A fotós Kirk Weddle 200 dollár adott az apának azért, hogy a négyhónapos Spencer Eldent a víz alatt lefotózhassa. 

 

 (Kiemelt kép: A Nirvana Nevermind című albuma. Fotó: Shutterstock)

 

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.