Elárverezik Amy Winehouse személyes tárgyait

Vannak tárgyak, amik hatmillió forintot is adhatnak a rajongók.

2021. október 13., 09:25

Szerző:

A fiatalon elhunyt Grammy-díjas brit énekesnő, Amy Winehouse személyes tárgyait bocsátja árverésre november elején Beverly Hillsben a Julien's Aukciósház, írja az MTI.

A mintegy 800 tétel között szerepel

az énekesnő zöld-fekete miniruhája, amit utolsó koncertfellépésén viselt, és az szív alakú, piros Moschino táska is,

ami több fotóján is látható.

Ezek a tárgyak az előzetes becslés szerint darabonként 15-20 ezer dolláros (4,5-6 millió forintos) áron kelhetnek el. Martin Nolan, az aukciósház igazgatója elmondta: Winehouse

szülei most látták elérkezettnek az időt arra, hogy megváljanak tíz éve elhunyt lányuk személyes és pályafutásához kapcsolódó relikviáitól.

Az énekesnő 2011. július 27-én halt meg alkoholmérgezésben. Utolsó fellépése Belgrádban volt egy hónappal korábban.

Nolan -–aki két éve készíti elő az árverést – hozzátette: a szülők szeretnék, ha a tárgyak olyan rajongókhoz kerülnének, akik értékelik Winehouse hagyatékát.

Az énekesnő legtöbb ruháját 2-4000 dolláros (624 ezer-1,2 millió forintos) áron kínálják. Az övekre, parfümökre, cipőkre, gitárokra, dobfelszerelésekre 50-100 dolláros (16-31 ezer forintos) árnál kezdődik majd a licitálás.

Winehouse eredeti zenéje és megjelenése világszerte felkeltette a közönség érdeklődését. Rövid pályája alatt azonban csak két stúdióalbuma jelent meg, a Frank és a Back to Black. Az énekesnő gyakran beszélt alkohol- és drogfüggőségéről.

A november 6-ára és 7-ére meghirdetett aukció bevételének egy része az Amy Winehouse Alapítványt támogatja, amelynek célja „a gyerekek és fiatalok önbecsülésének és életrevalóságának erősítése”.

(Kiemelt kép: kiegészítők, köztük fülbevaló, szív alakú napszemüveg és pénztárca a Julien's Auctions „Property From The Life And Career Of Amy Winehouse” című New York-i sajtó- és közönségkiállításán New Yorkban, 2021. október 11-én. Fotó: Timothy A. Clary / AFP)

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években ismert amerikai rapper.

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész – tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.