Egy korszak lezárul: Felmondási idejüket töltik az Átrium dolgozói

Fürjes Balázs fideszes képviselőjelölt még így méltatta őket: „Buda karakteres kulturális színfoltja az Átrium, sokféle színes, többnyire teltházas előadással. Van, aki rajong érte, van, aki kritikus vele - de egy nagyvárosban ez a természetes”

2022. július 1., 08:48

Szerző:

Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot... és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat. A mai naptól az Átrium csapatának sok kiváló tagja a felmondási idejét tölti. Egytől egyig kitűnő emberek, akiket soha nem lenne szabad elküldeni, mert a színház nagyrészt miattuk olyan, amilyen. Köszönjük nekik – mást nem tudunk írni, mert nem lehet szavakkal kifejezni, amit most érzünk – közölte a kedvelt, független budai játszóhely csütörtök este a Facebook-oldalán.

„Korábbi posztjainkban leírtuk: a kulturális kormányzat elköltötte a támogatási fedezetet, 12 milliárd forintot, az Átrium (és sok más független színház) nem kapott egy fillért se. Ha a közösségi adományokból összejön annyi, hogy folytathassuk, folytatjuk, még ha kisebben is. Aki segíteni tud, kérjük, a https://tamogatas.atrium.hu oldalt keresse fel. Köszönjük!”

– írták. 

Arra is emlékeztettek, hogy tavasszal Fürjes Balázs fideszes képviselőjelölt még így méltatta őket, amikor látogatóban járt náluk: „Buda karakteres kulturális színfoltja az Átrium, sokféle színes, többnyire teltházas előadással. Van, aki rajong érte, van, aki kritikus vele - de egy nagyvárosban ez a természetes”.

(Kiemelt képünk: Fotó: Az Átrium hivatalos Facebook-oldala)

Borda Réka első verseskötete után a próza felé fordult. Új regénye, az Égig érő csalán megjelenése kapcsán beszélgettünk vele elfojtásról, bántalmazásról, a hátrányos helyzetű fiatalok kitörési nehézségeiről, de nem hagyhattuk szó nélkül a nők szerepét sem a kortárs magyar irodalomban.

Számításaink szerint mintegy 450 ezren buliztak az idei Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas – mondta a fesztivál főszervezője hétfőn este az MTI-nek.