Egy kattintásra a versektől

Az InstaVerset, a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő projektet két éve, 2014. április 11-én, a magyar költészet napján indította el Kele Dóri, Szabó Imola Julianna és Borda Réka, majd Vadkerti Tóth Réka is csatlakozott hozzájuk. Céljuk a költészet népszerűsítése.

2016. április 11., 13:53

Először különböző városokban versképeslapokat osztogattak önkéntesek, és beszélgettek a járókelőkkel a kortárs magyar irodalomról. Aztán létrejött Instagram- és Facebook-oldaluk is, ahová a szerzők verseiből könnyen érthető, átérezhető részleteket, mondatokat töltenek fel – sajátos képi rendszerben. A lényeg, hogy segítségükkel egyetlen kattintásra kerülhessen az olvasó a költészettől.

A InstaVers elsősorban azoknak a fiataloknak készül, akik a közösségi médián keresztül tájékozódnak a világról. De a 14–30 év közötti korosztályok mellett az ötvenesek is kedvelik a dekorált verseket.

Kele Dóri InstaVers-fesztiválokat is szervezett azóta. Az Athenaeum Kiadó pedig az ünnepi könyvhétre kötetben is megjelenteti az InstaVers szövegeit, amelyeket így már nemcsak az interneten böngészők, hanem a könyvkedvelő olvasók is élvezhetnek majd.