Egész estés Gorillaz-film készül a Netflixre

Már írják is a forgatókönyvet.

2021. november 25., 18:36

Szerző:

Damon Albarn, a Gorillaz frontembere, izgalmas részleteket árult a készülőfélben lévő, Netflix által készített Gorillaz-film kapcsán. Az Apple Music-nak adott interjújában Albarn elmondta, a film forgatókönyvét már írják, és jelenleg is azért van Los Angelesben, hogy a történeten dolgozzanak. Az énekes állítása szerint már nagyon régóta vágytak egy ilyen lehetőségre, de nagyon boldogok, hogy végre úgy néz ki, megvalósulhat egy Gorillaz-film, írja a CBR.

A formabontó zenekarnak nem ez az első kísérlete, hogy film készüljön a zenekarról. Még 2017-ben Albarn és a banda társalkotója, Jamie Hewlett bejelentette, hogy egy tíz epizódból álló Gorillaz sorozat van készülőben. Ennek animációs stílusa a zenekar klipjeihez hasonlított volna, ezt a tervet pedig minden bizonnyal továbbviszik a netflixes filmre is. A Gorillaz videoklipjei egyébként szintén egy egybefüggő történetet mesélnek el – igaz, még hiányzó darabokkal – így az sem kizárt, hogy a filmnek ez is alapot adhat. 

A Gorillazt Albarn és Jamie Hewlett művész hozta létre 1998-ban. A virtuális banda jelenlegi tagjai közé tartozik a 2-D, Murdoc, Noodle és Russell. A banda számos elismerést kiérdemelt, köztük egy Grammy-díjat a Feel Good Inc.-ért.

(Kiemelt kép: Gorillaz – Facebook)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.