Eddig ismeretlen fotó bukkant fel József Attiláról a költészet napján

Szenzációs képet tett közzé egy magánszemély, amelyen József Attila is látható az 1934-es Könyvhéten.

2023. április 12., 08:26

Szerző:

„Ezt a képet József Attiláról az 1934-es Könyvhéten készítette a nagyapám. Lesifotósként, mondhatni paparazzo módra, meg se kérdezve, hogy leveheti-e őt. J. A. halála után 86 évvel, Hirsch Hugó nagyapám halála után 78 évvel, apám halála után, (aki megőrizte az utókor számára a képet) 5 évvel, most, 2023. április 11-én, átadtam a KÖZ-nek” – írta ki közösségi oldalára Harsányi Sulyom László. 

Amint az egyik hozzászólásból kiderült, a képet a Blaha Lujza téren, a lebontott Nemzeti Színház mellett készítették a költőről. A közzétevő a kép eredetijét a Fortepannak adományozta. 

(Kiemelt képünk: József Attila az 1934-es Könyvhéten a Blaha Lujza téren. Fotó: Hirsch Hugó Forrás: Harsányi Sulyom László)

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. A közmédia elismeréseit a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este.