Csináljunk rossz iskolát!

2019. szeptember 18., 11:41

Szerző:

A könyv mindazoknak szól, akiket érdekel, miképpen került az állam irányítása alá az oktatás rendszere, miképpen vált semmivé a szabad oktatás, az oktatáshoz való szabad hozzáférés joga, hogyan vált alattvalóvá a pedagógus, a szülő, hogyan úszott egyre messzebb a szabad, befogadó, gyermekközpontú iskola eszméje, s vált ezáltal egyre reménytelenebbé az ország jövője.

A könyvben található írások – 2010 és 2019 közötti időszakban - megjelentek az Élet és Irodalomban, a Népszabadságban, a Népszavában, a Galamus portálon. Az Élet és Irodalom 2019. augusztus 2-i számában a hét könyvei közé választotta.

 

Szüdi János: Csináljunk rossz iskolát! Wesley János Kiadó, Budapest, 2019. Megvehető az Írók Boltjában (Bp. VI. Andrássy út 45) és a kiadó boltjában (Bp. VIII. Dankó utca 11.).  Ára: 2800. Ft.

„Szóljon az embereinek, hogy hívják fel az én embereimet. Tudják, hogy kik ők, tudják, hogy hol vagyunk, ne beszélgessünk a kib…tt interneten, lássuk, mit akarsz mondani” – nyilatkozta Noel Gallagher egy francia rádiónak adott interjúban.

 

Rákkal kezelik Paul Auster amerikai írót, a New York trilógia világhírű szerzőjénél még tavaly diagnosztizálták a betegséget, azóta kezelést kap – ezt az író felesége osztotta meg a nyilvánossággal a közösségi oldalán.

Életének 83. évében elhunyt Ambrus Éva Ferenczy Noémi-díjas keramikus, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA pénteken.

2023. március 16., 16:34

Népszerű fellépőkkel, fiatal tehetségekkel rendeznek háromezer látogató részére fesztivált a júniusi - már teltházas - Fishing on Orfű (FOO) szervezői augusztus 17. és 19. között az anyafesztivál helyszínén. A Happy Fisherman Campre (HFC) március 22-től lehet jegyeket váltani - tájékoztatta a rendezvény sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.