Bangó Margit életéből már csak egy ló hiányzik

2019. augusztus 26., 09:41

Szerző:

Vágyik valamire? – szegezte neki a kérdést a jövőre hetven éves Bankó Margitnak a Bors. A művésznő elárulta, más sem hiányzik neki már, csak egy ló és egy tanya. – Világéletemben imádtam a természetet, fiatalabb koromban lovagoltam. Van olyan klip, amiben lóháton állok, mezítláb, szőrén, úgy énekelek. A Margitszigeten öt éven keresztül minden este lóháton mentem be a színpadra, előttem vonult a cigány show. Egy gyönyörű almásderes négyes fogat, táncosokkal körbe, cigány gyerekek a saroglyában, egyik szebb, minta másik. Köztük a hatéves Tina, a másik az ötéves Mónika unokám. Megszólalt a nótám, a nézők már akkor őrjöngtek. Egy gyönyörű fekete lovon, Néguson vágtattam be énekelve:

„Ellopták a fehér lovam a cigányok. Átfestették, úgy adták el a zsiványok.”

Jött két táncos fiú, benyúltak a hónom alá, feldobtak a színpadra, énekeltem tovább, ők pedig elvezették a lovat. Hosszú évekig nyitástól zárásig ott voltam a szigeten – osztotta meg Bangó Margit.

Bangó Margit
Fotó: Youtube

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.