Az idei Berlinale zsűrijében Enyedi Ildikó is ott lesz

A pandémia miatt két részletben, tavasszal és nyáron tartják meg a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválját.

2021. február 1., 15:18

Szerző:

A Berlinale díjait a szervezők hétfői közleménye szerint Enyedi Ildikó (Testről és lélekről), Mohammed Raszulof (Nincs gonosz), Adina Pintilie (Ne érints meg!), Gianfranco Rosi (Tűz a tengeren), Nadav Lapid (Synonymes) és Jasmila Zbanic (Szerelmem, Szarajevó) ítéli majd oda. Mivel Raszulof továbbra sem hagyhatja el Iránt, ő online vesz majd részt a testület munkájában. Zsűrielnököt pedig idén nem neveztek ki. A zsűritagok a karantént követően a fesztivál mozijában nézik meg a versenyfilmeket, Berlinben - fűzte hozzá Mariette Rissenbeek fesztiváligazgató.

 

A 2021-es Berlinalét két részletben rendezik meg: a pandémia miatt tavasszal és nyáron tartják meg a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválját. A szakmai kísérőrendezvényeket online tartják meg már márciusban, a nagyközönségnek szervezett vetítéseket pedig elhalasztják júniusra. Mariette Rissenbeek korábban elmondta, hogy nagy a kínálat filmekből, az idei, 71. fesztiválra 200-zal több produkcióval pályáztak , mint a tavalyira. A Berlinale a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválok egyike.

(MTI)

Két magyar nagyjátékfilm is versenyben van a hétfőn kezdődő Berlinalén az Arany Medvéért. Közönség és sztárok nélkül kezdődik az egyik legjelentősebb filmszemle, a 71 éves Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.