A 10455. epizóddal véget ért a Barátok közt, eldőlt a színészek tortája a búcsúbulin

Búcsúbulit tartottak a színészek, miután lement az utolsó epizód. 

2021. július 18., 12:28

Szerző:

23 éven keresztül futott a sorozat, több, mint 10 ezer epizódot készítettek (pontosan: 10455 darabot), egy ország nézte a legmeghatározóbb kereskedelmi tévés hazai szappanoperát. A Bartáok közt az 1998-as indulásakor két évet kapott arra, hogy bizonyítson, 2021. július 17-én, este 8 órakor vetítették le az utolsó epizódját, így 23 éven keresztül volt az RTL Klub egyik legnézettebb hazai produkciója.

A Barátok közt közösségi média felületein rengeteg néző siratja a sorozatot, sokan egészen kiskoruk óta követték esténként, mi történik a Mátyás tér lakóival és a sorozaton „nőttek fel". A díszletek sorsa sokáig kétséges volt – néhány személyes tárgyat a szereplők megtarthattak –, aztán kiderült, hogy elárverezik őket, jótékony célra. 

Ugyancsak vihart kavart, hogy a sorozat búcsúplakátját le kellett takarni a pedofiltörvény miatt és sokan arra tippeltek, hogy 18-as karikát kaphat. Az utolsó részek egyikében még egy leszbikus csók is megtörtént. 

A Média1-et meghívták a búcsúbuliba, ahol a beszámolók szerint nem minden volt rendben a tortával, aminek előbb hunytak ki a tűzijátékai, majd dőlni kezdet felvágás közben. A szereplők végignézték az utolsó részt, a széria végén, Berényi Miklós a kómából való felébredésekor nagy taps tört ki, majd Ondruss Ilona, a sorozat utolsó kreatív producere megilletődötten mondott néhány gondolatot: megköszönte a stábnak a munkáját és az RTL-nek az elmúlt 23 évet, valamint méltatta a Barátok közt szereplőit, akiket legendaként jellemzett – számolt be a lap. Berényi Miklós felébredésekor a saját feltámadásával viccelődő Fodor Zsóka (akit pár éve egy papírgalacsinnal okozott balesettel megöltek a sorozatban, de később többször visszatért a sorozatba „kísérteni”) és a stáb többi tagja ezután elénekelték a Barátok közt ikonikus főcímdalát.

Az RTL Magyarország arra hivatkozva döntött úgy, hogy leveszi a Barátok közt című sorozatot a képernyőről, hogy a tévészéria már nem hozta az elvárható nézettségi szintet. A DIGI ügyfeleinek egy része egyébként a kábelszolgáltató hálózatának műszaki meghibásodása miatt lemaradt a BK legutolsó epizódjáról.

 

(Kiemelt kép forrása: Barátok közt Facebook-oldal)