Vége az ikonikus sorozatnak: lebontották a Barátok közt díszletét

Az RTL Klub 23 éven át tartó sorozatának utolsó részét már tavasszal leforgatták. A feleslegessé vált kellékeknek még kérdéses a sorsa.

2021. június 16., 21:12

Szerző:

„Végérvényesen oda a Rózsa bisztró, Novák Laci kisboltja és dr. Balogh Nóra irodája is: lebontották a Barátok közt díszletét” – írja a Blikk.

Miután a sorozat utolsó részeit is leforgatták tavasszal, a 23 három éven át használt stúdiót kiürítették, ami korábban kellékekkel, díszlettel és jelmezekkel volt tele.

A lap értesülései szerint a kellékek egy részének máris új otthona van, a forgatás után ugyanis a jelenlegi stábtagok és volt szereplők megkaptak ajándékba néhány, számukra fontos és emlékezetes darabot a produkciótól.

Várkonyi András például a forgatásokon használt cipőit tarthatta meg. Tihanyi-Tóth Csaba pedig a számára kedves seprűt tehette el emlékbe.

Az RTL Klub szappanoperájának kreatív producere, Ondruss Ilona korábban utalt rá, hogy a megmaradt kellékeket jótékonysági árverés keretében eladják. 

A Blikknek nyilatkozó filmes munkatárs szerint még folynak az egyeztetések arról, hogy mit kezdjenek a már feleslegessé vált kellékekkel.

(Kiemelt kép: Barátok közt/Facebook)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.