Zelenszkij tanácsadója elmondta, mivel járna együtt az orosz győzelem

Mihajlo Podoljak szerint az orosz-ukrán háború arról szól, hogy milyen lesz holnap a világ. 

2022. május 29., 18:50

Szerző:

„Az ukrajnai háború nem lokális konfliktus, hanem arról szól, hogy milyen lesz holnap a világ” – idézi a 444 Mihajlo Podoljakot, az ukrán elnök tanácsadóját.

Podoljak ezt abból vezeti le, hogy úgymond orosz „ügynökök” azt a tézist erőltetik, mely szerint a világ nagyobb figyelmet Ukrajnára, mint Afrikára vagy a Közel-Keletre. Podoljak úgy látja, azok után, hogy Oroszország megnyerné a háborút, bármelyik autokratában azt az elképzelést erősíteni, hogy érdemes területi konfliktusokat generálnia és országokat szétszakítania. „Oroszország megállítása minden civilizált államnak érdekében áll” – írta az elnöki tanácsadó. 

„Ha hagynánk, hogy Oroszország nyerjen, az visszavetné az emberiséget a sötét középkorba”

– jósolt az ukrán elnök tanácsadója. 

(Kiemelt kép: Az orosz védelmi minisztérium általkiadott felvételen egy állítólagos orosz harckocsizó egység előrenyomulása látható a Kijev térségében 2022. március 7-én. Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / AFP)

Menesztette az orosz belügyminiszter a szamarai régió két rendőrparancsnokát, miután kiderült, hogy az egyik helyi belügyi raktárban 2012 óta tárolt alkoholtartalmú folyadék hozzáadásával készült az az almabor, amely több mint harminc ember halálát okozta Oroszországban.