Zelenszkij megjósolta Putyin következő lépését

Zelenszkij szerint Putyin az ukrajnai gázvezetékeket akarja megtámadni.

2022. október 14., 14:56

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a német ZDF televízióban arról beszélt, hogy szerinte mi Putyin következő lépése – írja az Index.

Az ukrán elnök úgy gondolja, hogy Oroszország támadást fog indítani az ukrajnai gáztranzitvezetékek ellen, hogy zsarolhassa Európát, ráadásul az oroszok a saját területükön támadnak majd, hogy megvádolhassák vele az ukránokat.

Zelenszkij szerint ezek után Moszkva majd azt fogja kérni, hogy az Északi Áramlat 2-t üzemeljék be és kezdjék meg a földgáz exportálását Európába – de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, el kell törölni bizonyos szankciókat. Az ukrán elnök szerint Európának meg kell értetnie Oroszországgal, hogy nem kérnek az orosz energiahordózókból, és nem vonják vissza a szankciókat sem. 

(Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. október 10-én közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök áll irodája előtt Kijevben. Handout / Ukrán Elnöki Sajtószolgálat / AFP)

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.