Zelenszkij azt ígéri, hogy leszámol a korrupcióval

Zelenszkij üzent az ukrán állami vezetőknek is. 

2023. január 23., 17:12

Szerző:

Volodimir Zelenszkij szerint Ukrajna krónikus problémája az országot átható korrupció, amit most az Oroszország elleni háború éppen háttérbe szorít. Zelenszkij azt mondta, hogy a közeljövőben meghozza azokat a szükségszerű döntéseket, amelyek a korrupció felszámolásához szükségesek, írja a Reuters. 

Zelenszkij korrupcióval kapcsolatos kijelentései nem véletlenek, hiszen több magas rangú ukrán vezetőnek is korrupciós vádakkal kell szembenéznie.  

 

Azt akarom, hogy világos legyen: nincs visszatérés ahhoz, ahogy a múltban a különböző állami intézményeket vezető és az egész életükben állami pozíciókat kergető emberek éltek

– jelentette ki vasárnap esti beszédében. Zelenszkij közölte: kormánya elbocsátott egy miniszterhelyettest azt követően, hogy vizsgálat indult ellene kenőpénz elfogadása miatt.

Szeretném, ha ezt mindazok jelzésnek vennék, akiknek a cselekedetei vagy viselkedése sérti az igazságosság elvét

– mondta az ukrán elnök. 

(Fotó: Handout / UKRAINA PRESIDENCIA / AFP)

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.