Zelenszkij azt ígéri, hogy leszámol a korrupcióval

Zelenszkij üzent az ukrán állami vezetőknek is. 

2023. január 23., 17:12

Szerző:

Volodimir Zelenszkij szerint Ukrajna krónikus problémája az országot átható korrupció, amit most az Oroszország elleni háború éppen háttérbe szorít. Zelenszkij azt mondta, hogy a közeljövőben meghozza azokat a szükségszerű döntéseket, amelyek a korrupció felszámolásához szükségesek, írja a Reuters. 

Zelenszkij korrupcióval kapcsolatos kijelentései nem véletlenek, hiszen több magas rangú ukrán vezetőnek is korrupciós vádakkal kell szembenéznie.  

 

Azt akarom, hogy világos legyen: nincs visszatérés ahhoz, ahogy a múltban a különböző állami intézményeket vezető és az egész életükben állami pozíciókat kergető emberek éltek

– jelentette ki vasárnap esti beszédében. Zelenszkij közölte: kormánya elbocsátott egy miniszterhelyettest azt követően, hogy vizsgálat indult ellene kenőpénz elfogadása miatt.

Szeretném, ha ezt mindazok jelzésnek vennék, akiknek a cselekedetei vagy viselkedése sérti az igazságosság elvét

– mondta az ukrán elnök. 

(Fotó: Handout / UKRAINA PRESIDENCIA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.