Von der Leyen: Moldova jól halad az uniós tagság felé

Moldova egyértelmű előrehaladást ért el az európai uniós tagság felé  jelentette ki szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Chisinauban, Moldova fővárosában.

2023. május 31., 20:09

Szerző:

„Lenyűgöző látni, hogy a nyomás ellenére Moldova gyors és minőségi előrehaladást ért el” – hangsúlyozta von der Leyen a Maia Sandunak, Moldova Nyugat-barát államfőjének oldalán tartott sajtótájékoztatóján.

„Az EU jelentősen megnöveli chisinaui küldöttségét, hogy támogassa a további reformokat” – tette hozzá a bizottsági elnök.

„Moldova Európa szívében van. Moldova Európa része” – hangoztatta a bizottsági elnök.

Maia Sandu arról beszélt, hogy az Európai Politikai Közösség Chisinauban csütörtökön nyíló csúcstalálkozója Európa béke iránti elkötelezettségét és az ukrajnai „orosz invázió” elutasítását jelzi. A moldovai elnök kijelentette, hogy hazájának helye az Európai Unióban van, és a csütörtöki csúcstalálkozó fontos nap lesz Chisinau és Európa számára egyaránt.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a moldovai elnökkel a moldovai elnökség chisinaui központjában 2023. május 31-én. Fotó: Elena COVALENCO / AFP)