Von der Leyen: Moldova jól halad az uniós tagság felé

Moldova egyértelmű előrehaladást ért el az európai uniós tagság felé  jelentette ki szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Chisinauban, Moldova fővárosában.

2023. május 31., 20:09

Szerző:

„Lenyűgöző látni, hogy a nyomás ellenére Moldova gyors és minőségi előrehaladást ért el” – hangsúlyozta von der Leyen a Maia Sandunak, Moldova Nyugat-barát államfőjének oldalán tartott sajtótájékoztatóján.

„Az EU jelentősen megnöveli chisinaui küldöttségét, hogy támogassa a további reformokat” – tette hozzá a bizottsági elnök.

„Moldova Európa szívében van. Moldova Európa része” – hangoztatta a bizottsági elnök.

Maia Sandu arról beszélt, hogy az Európai Politikai Közösség Chisinauban csütörtökön nyíló csúcstalálkozója Európa béke iránti elkötelezettségét és az ukrajnai „orosz invázió” elutasítását jelzi. A moldovai elnök kijelentette, hogy hazájának helye az Európai Unióban van, és a csütörtöki csúcstalálkozó fontos nap lesz Chisinau és Európa számára egyaránt.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a moldovai elnökkel a moldovai elnökség chisinaui központjában 2023. május 31-én. Fotó: Elena COVALENCO / AFP)

 

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.