Zelenszkij máris gratulált a finneknek a NATO-csatlakozáshoz

Twitteren kívánt minden jót az ukrán elnök finn kollégájának a keddi, hivatalos NATO-csatlakozás után.

2023. április 4., 18:12

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált kedden Finnországnak az észak-atlanti szövetséghez való csatlakozáshoz.

„Gratulálok Finnországnak és Sauli Niinistö elnöknek a NATO-hoz való csatlakozáshoz a NATO megalakulásának 74. évfordulóján. Az orosz agresszió körülményei között a szövetség vált a térség biztonságának egyetlen hatékony garanciájává” – hangsúlyozta Zelenszkij Twitter-üzenetében.

Hozzátette: reméli, hogy a júliusi vilniusi NATO-csúcs közelebb hozza majd Ukrajnát is euroatlanti céljainak eléréséhez.

(Kiemelt kép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. március 21-én készített és közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán néphez fordul egy közvetített beszéd közben. fotó: STR / UKRÁN ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.